Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 21. elokuuta 2012

AVOIMET PUUTARHAT-PÄIVÄ

Hetki ennen vierailijoiden saapumista
Pientä ruuhkaa, mutta hyvin sujui kuitenkin

Yksityiskohtien tarkastelua

Kuistinäkymiä

Leikkimökki toimi pelakuiden kotina :)

Pikkukuistilla oli taidenäyttely
Ensimmäinen valtakunnallinen Avoimet puutarhat- päivä on siis ohi, onnellisesti:) Siilinpihalla vieraili n. 200 kävijää. Lämmin kiitos kaikille kävijöille:). Oli hieno päivä. Paljon tuttuja ja tuntemattomia kävijöitä, mutta jokainen ihanan innostunut ja kiinnostunut puutarhasta ja sen kasveista. Monta mukavaa keskustelua tuli käytyä niin puutarhaan liittyvistä asioista kuin kaikesta muustakin maan ja taivaan välillä. Puutarhaan liittyy jollain tavalla kaikki, koko elämän kirjo. Ainakin minulle......ilo ja suru varsinkin, rintarinnan, antaen voimaa elämään :)

Erityisen ihanaa oli se, että kotipaikkakunnaltani Pieksämäeltä, yli 80 km päästä, tuli useita autokuntia, jopa pari pikkubussillista, iloista puutarhaväkeä. Eikä ikä tai kunto näyttänyt estävän tulijoita. Jos ei muuten, niin keppien kanssa pystyi tutustumaan puutarhaan. Pieni levähdystauko penkillä ja taas jaksoi jatkaa:) Sääkin suosi lähes koko päivän. Vain viimeisen tunnin aikana satoi, muttei sekään estänyt vierailijoita.

Päivä oli niin kiireinen, etten olisi pärjännyt ilman Päivi-ystäväni ja puolisoni apua. Kiitokset myös heille:)

Toisella kuistilla oli valokuvanäyttely

Kojusta sai siili-astioita ja taimia

Sisareni Tarja  Kurosen tekemä laulava lohikääreme ja sen edessä juuri avautunut köynnösukonhattu:)
Vieraat lähteneet ja näyttelyt purettu. Kaunis ilta-aurinko :)

Purppurasilkkiyrtti

Ainoa, jota ei näkynyt tapahtuman aikaan, oli Martta:(.Vieraiden lähdettyä lintujen bongaus jo käynnissä.
              Ensi vuonna jatketaan!

5 kommenttia:

 1. Voi miten ihana puutarha sinulla, ei ihme että vieraita kävi noin paljon ! Kauniita yksityiskohtia :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis ja runsas tuo sun puutarha ja paljon mielenkiintoisia kasveja, kukkia Sinulla. Olet taitava puutarhuri. Onnittelut onnistuneesta Puutarhapäivästä.

  Martta ei taida paljon välittää väenpaljoudesta, nehän häiritseevät lintubongausta;)

  VastaaPoista
 3. Oi, jospa oisin saanut olla mukana. Sulla on upea ja viihtysä piha.

  VastaaPoista
 4. Kaunis puutarhasi! Martta seurasi väen paljoutta jostain piilopaikastaan:) Oma kissani tekee samoin.

  VastaaPoista