Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 4. elokuuta 2012

ELOKUISTA

Dramaattinen salkoruusu `Nigra`kukkii jo toisena kesänä peräkkäin :)
Trumpettililja `Regale`

Kuningaslilja `Rainesse`

Tässä mm. valtavan kokoisiksi kasvaneita `Luxor` liljoja. Korkeutta n. 170 cm.
Varmaan olen joka vuosi kirjoittanut tässä vaiheessa haikeuden hiipimisestä, kun syksy alkaa vääjäämättä lähestyä. Pitääkin tarkistaa, kuinka paljon toistan itseäni ;) Sadepäivä kun sattui, niin päivitän nyt tätä haikeutta. Liittyy tähän paljon iloisiakin asioita, kuten eilisien puutarhavieraiden viihtyminen ja positiivinen kommentointi ja uusien kukkien puhkeaminen. Monet liljat ovat nyt aloittaneet kukinnan ja samoin dramaatiset salkoruusut, jotka kurkoittavat nyt yli kahteen metriin!

Tässä `karkkipenkki`, jossa yksivuotiset unikot ovat kilpaa hehkuneet harjaneilikoiden ja jaloangervojen kanssa.
Yksivuotiset unikot ovat ilahduttaneet myös. En edes muistanut kylväneeni niitä, ennen kuin ensimmäiset puhkesivat kukkaan `karkkipenkissäni`. Liekö kostea kesä edesauttanut niiden viihtymistä....tosin sade saa ne uupumaan nopeasti. Onneksi olen ehtinyt kuvata melkein jokaisen :)

7 kommenttia:

 1. Todella upea tumma salkoruusu.
  Lohdullista, että muutkin kokevat toistavansa itseään. Aina ei edes muista kirjoittaneensa ennenkin samasta aiheesta. Jokainen kesä on kuitenkin omalla tavallaan ainutlaatuinen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on upean näköisiä liljoja ja unikoita :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat, loistavat liljat! Niiden lisä- hankinta minulla on ajankohtista ensi vuonna:)Lämmintä syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen vasta löytänyt nämä hienot liljat. Perinteisiä on toki ollut jo kauan, mutta uusia kokeiluja on hauska tehdä:)

   Poista
 4. Jessus tuota karkkipenkkiä, tälläisiä karkkeja näin eilen siirtolapuutarhassa monia ja olin aivan hurmioitunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurmaantunut olen itsekin :) Oikeasti en ole olleenkaan romanttinen tai vaaleanpunaisen ystävä, mutta tällaisena kokonaisuutena olen ihan myyty;)
   Olen niin innoissani ollut, että aion kokeilla pientä unikkoniittyä ensi kesäksi!

   Poista