Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

PALA MAATA JA TAIVASTA

Vanhat kattilat ovat mainioita suojaruukkuja:) Tässä kuisin keittiöpuutarhaa.
Avoimien puutarhojen tapahtumaamme ( ks. oikealla linkki) on vielä viikko. Välillä tuntuu siltä, että koko puutarha repsottaa eikä tänne kehtaa ketään päästää:(. Sitten alan katsella ympärilleni ja huomaan yksityiskohtia: paljon kukassa olevia kasveja, uusiin paikkoihin  kylväytyneitä orvokkeja, lemmikkejä ym. ja Martta asettumassa hurmaaviin asentoihin milloin minkin kasvin juurelle tai kivelle:). Puutarhassa on myös niin paljon yksityiskohtia kuten keramiikkaveistoksia, kiitos sisareni Tarjan, että uskon jokaisen kävijän löytävän jotain katsottavaa.

Puutarha ei tietenkään ole koskaan ihan valmis. Meilläkin on `vaiheessa` olevia kohtia aika tavalla, mutta ajattelen asian positiivisesti ja toivon, että vierailijat saavat vinkkejä siitä, miten erilaisia asioita voi toteuttaa näppärästi, kuten kiveyksiä, joiden alle voi piilottaa punaisen `viiran`. Se ei päästä läpi rikkiksiä, mutta vesi menee läpi. Yksi kiveysalue on kesken ja punainen viira on osittain siis näkyvissä.

Kierrätys on meidän tai ainakin minun juttu. Puoliso on sen ihmetellen ja huvittuneena hyväksynyt. Jatkuva ihmetyksen aihe on se, mikä minusta voi olla kaunista;)....kauhtunut vanha ikkuna, ruosteinen astia, patinoitunut puu ym.

Sammalleimut ja pikkuhavut :)

Puutarha-apulaiseni Martta

Piilokuva ;) Keinussa oleva keiju katselee kivipihaan kuusen alla....

Rodot alkavat olla täydessä kukassa.

Samoin ihanat laukat.

Tämä keijuprinsessa pääsee kesäksi ulos :)
Näillä siis mennään tämä viikko. Ajan vielä nurmikot ja kitken hieman, mutta sitten keskityn taidenäyttelyn rakentamiseen kuistille, kojun pystyttämiseen Siili- tuotteita varten  ja taimimökin järjestämiseen. Sisareni tytär Juulia tulee esittelemään verkkoveistoksiaan myös. Paljon on nähtävää meillä ja kolmella muulla hurmaavalla pihalla!

OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT !

7 kommenttia:

 1. Ihan samaa meidänkin pihalta löytyy, eli kissat, kasvit ja kierrätys...
  Hauskoja hetkiä puutarhaan!

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja tosi kivat nuo vanhat kattilat kukkien alla!
  Ihanaa kesäkuun jatkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 3. Kaunista on.. Itse tuskailen rikkaruohojen ja keskeneräisyyden kanssa, mutten kuitenkaan pitäisi liian steriilistä ja valmiistakaan pihasta/puutarhasta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne:) Keskeneräisyys kyllä kuuluu puutarhaan. Ainakin kylväytyvät kasvit pitävät huolen siitä, että mikään ei ole niin muin suunnittelin;) Hyvä niin! Luonnonmukaisuus on nmyös tärkeää, siksi pihan reuna-alueet ovat meilläkin `villejä`ja pari niittyäkin löytyy:)

  Kattilat ovat tosiaan ihania suojaruukkuina:) sain juuri eilen muutaman lisää ihanalta tuttavaltani, jolla ei niille enää ollut käyttöä:)

  VastaaPoista
 5. Voi, olisi ihana nähdä monipuolinen ja mielikuvituksellinen pihasi! Tuossa sivussa on muuten päivämäärä 19. elokuuta, vai onko se toinen tapahtuma? Eiköhän puutarhastasi jokainen löydä jotakin ihanaa katsottavaa!

  VastaaPoista
 6. Saila, ensimmäisenä on tämä 17.6 Pala maata ja taivasta avoimien puutarhojen tapahtuma ja 19.8 kansainvälinen avoimien puutarhojen tapahtuma, jossa myös olen mukana :)

  VastaaPoista
 7. Mikä laukka sinulla on tuossa kuvassa? Upea väri!

  VastaaPoista