Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 21. tammikuuta 2012

TALVEN JA KESÄN VALOA III

Martan päivystyspaikka talvella. Sitruunapelargoni sinnittelee kevättä kohti.

Tärkein oli unohtua liittyen puutarhaan. Ei nyt niinkään tähän valoteemaan, mutta kyllä tässäkin näkyy valon vaikutus dramaattisesti. Tärkein apulaiseni, Martta- kissa maastoutuu hyvin ajoittain väriensä ansiosta. Välillä tuntuu, että sen mustavalkoinen olemus pomppa maisemasta talvella.  Se kyllä näyttää etsivän suojaisia reittejä, ettei joutuisi isompiensa saaliiksi, kuten ilveksen. Viime talvena se oli lähellä, koska ilves saalisti myöskin pihapiirissämme. Siitä taitaa johtua, ettei nyt ole ollut jäniksiä lainkaan. Ainoastaan Martan jälkiä näkyy pihapiirissä.

Martta nauttii lumisateesta.
Martta maastoutuu harjaneilikoiden ja tarhatyräkin lomaan.

Kesällä Martalla riittää metsästettävää, varsinkin myyriä. Suojaavaa kasvustoa on runsaasti. Martta osaa tosi hienosti kulkea hentojenkin kasvien joukossa. Harvoin se katkoo mitään. Kun se osaisi vielä metsästää vesimyyriä! Niille se ei valitettavasti mahda mitään:(

3 kommenttia:

  1. Suloinen Martta:) Ihmeellinen on kyllä tuo häikäisevä valo talvella - tuore lumi häikäisee pilvisenäkin päivänä.

    VastaaPoista
  2. Terveisiä Martalle tästä "melkeinnaapurista". Ihana blogi, johon varmasti palaan pian. Meilläkin kun on koko ajan jokin pihaprojekti menossa! Siniseen siiliin olenkin jo tutustunut aiemmin Pieksämäellä, mutta oli yllätys, että asustelet saman tien varressa :)

    VastaaPoista
  3. Onpa hauska, jos osan naapureista tavoittaa näin:)Tervetuloa ihan livena tutustumaan puutarhaan kesällä!

    VastaaPoista