Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 6. tammikuuta 2012

SINISIÄ HETKIÄ

Vuoden vaihde on tuonut joitakin ilahduttavia värikylläisiä ilmiöitä taivaalle ja maahankin. Hassua, mutta lumikin tuntuu värikkäältä kaiken harmauden ja loskan jälkeen. Sininen hetki on se, jolloin pitäisi aina olla kamera valmiina. Hetki on niin lyhyt ja väri niin intensiivinen ......

Joulukuusi ja muut koristeet ovat vielä paikoillaan.

Kaunis lumipeite valaisee maisemaa, mutta järvi on harmaa, koska jäälle suli paljon vettä.

Keijukainen odottaa sinisen hetken saapumista. Pieni aavistus jo on...
Sisällä on vielä joulutunnelmaa ja koko perhe koolla, siis kodikas tunnelma kaikin puolin. Nyt ollaan vaan ja rentoudutaan jutustelun, kirjojen ja hyvän ruoan parissa. Uunista alkaa levitä ihana hirvipaistin tuoksu. Tänään syödään vielä yhdessä, huomenna osa nuorista lähtee taas tahoilleen.

1 kommentti: