Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 13. lokakuuta 2011

SYYSVÄREJÄ IVTänään tuntui siltä, että tulee pakkasyö. Säätiedotuksetkin  varoittelevat, joten päätin kerätä vielä kukassa olevia kasveja maljakoihin. Yllättävän paljon niitä löytyy vielä:) Viimeiset syksyn kukat ovat jotenkin niin liikuttavia. Talven tulo tietää kuolemaa kasvien maanpäällisille osille, mutta toisaalta taas uuden kasvukauden alkua voi odotella keväällä.  Syksyn kukat liikuttavat niin eri tavalla kuin kevään. Syksyyn liittyy luopuminen ja voimakkaiden värien jälkeen ankeus ja pimeys:(.
Onneksi luonnosta löytyy  jotain kiinnostavaa ja kaunista jokaisena vuodenaikana. Sytytetään kynttilöitä ja takkaan tulet, luetaan hyviä kirjoja .....ja suunnitellaan kevättä ja puutarhan uusia ideoita:)

Pensasmustikan huikeaa punaa

Pieni "aurinko" kuihtuvien kukkien keskellä :)...kehäkukka.

1 kommentti: