Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 2. lokakuuta 2011

SYYSVÄREJÄ III

Lokakuuksi kääntyi eilisen aurinkoisen päivän ja viime yön  pienen hallan merkeissä. Klo 7 oli mittarissa -1, maa kuurassa, upea usva, muttei onneksi mitään näytä vielä paleltuneen. En ole nimittäin vienyt vielä ainuttakaan kasvia sisälle, en edes pelargoneja tai upeasti kukkivaa maljaköynnöstä. Nyt pitää seurata säätiedotuksia tarkemmin, ettei tule pahoja vahinkoja suurella vaivalla kasvatetuille kukkasille. Toisaalta talvi on pitkä ja rankka monille kukkasille, joten yritän pitää ne mahdollisimman pitkään ulkona. Välivaiheena siirrän umpinaiselle kuistille ja sitten vasta kellarinrapun ikkunalle tai kellarikerrokseen.

Klo 7 maisema oli aika sumuinen ja maa kuurassa.
Lyhtykoisoja kuivumassa.

Pelargonit viihtyvät katoksen alla sateelta suojassa.
Taitaa olla tulossa hieno syyspäivä. Jatkan spiraalin rakentamista ja kurjan näköisten kasvustojen karsimista. Karsin kuitenkin harkiten, koska talventörröttäjiäkin pitää olla. Loput kukkasipulitkin taidan pistää jo maahan. Laukat ja tulppaaanit on vielä istuttamatta. Spiraaliin pitäisi vielä hankkia skilloja, että kevääksi saan jo vesipyörteen pihalle:)

5 kommenttia:

 1. Ihania värejä..kuvia..täällä uusi lukijasi..

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa:) Hauskaa saada uusia lukijoita ja kommentoijia.

  VastaaPoista
 3. Huikean kauniita kuvakulmia! Melkein epätodellisia...

  VastaaPoista
 4. Terve!

  Tässä uusi lukija! Eksyin tänne, kun huomasin, että lueskelet minun blogiani :)

  PS. Sain jo lapsena lahjaksi 2 kpl tyynyliinoja, joissa on sininen siili ja niissä vielä lukee minun nimeni. Ne ovat olleet rakkaimpia tyynyliinojani (ja kestäviä, sillä edelleen käytössä). Minun nimelläni kun on harvoin saanut mitään nimi-tavaraa. Ja ovat vielä niin kauniita :)

  VastaaPoista
 5. Hei Irina, hauskaa, että löysit myös tänne:) Pieni on maailma ja toisaalta olen tehnyt siili-tuotteita vuodesta -84 lähtien, joten niitä on aika paljon levinnyt maailmalle. Kiva kuulla, että olet pitänyt tyynyliinoista:)

  VastaaPoista