Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 1. marraskuuta 2015

PUUTARHAILIJA LOMAILEE

Puutarhailijan on lähdettävä kotoa pois voidakseen pitää edes vähän lomaa. Kotona lipsahtaa joka käänteessä mylläämään jotain kohtaa ja hups! päivä on illassa ja `lomailija` täysin uuvuksissa.

Tänä syksynä palasin 10 vuoden tauon jälkeen Madeiralle, ihanalle saarelle, joka on puutarhaihmisen unelmapaikka! Syksylläkin valtavasti nähtävää ja koettavaa monine puutarhoineen, Laurisilva- metsineen, levadoineen ym. ym. Matkalla otin  reilut 800 kuvaa, joista tässä muutamia esimerkkejä siitä, mitä näin :)

Upeita kukkivia puita vielä syksylläkin.

Pääkaupunki Funchalin alueella on useita hienoja puutarhoja trooppisine kasveineen.

Saniaisia ja tutun näköisiä kasveja, joita meillä kasvatetaan huonekasveina.

Ihania puusaniaisia!

Tässä myös puusaniaisia ym.

Monten puisto on ollut alunperin Itävallan keisari Franz Josefin kesähuvila.

Yksi Monten upeista käytävistä.

Jännittäviä kirjavalehtisiä kasveja.

Syysvuokot kukkivat samaan aikaan kuin meillä, mutta korkeutta näillä oli paljon enemmän.
Belladonna- liljat kukkivat hyvin karuilla ja varjoisilla paikoilla ilman lehtiä. Siitä nimi alaston nainen :)

Peikonlehti tekee tällaisen kukinnon ja sen hedelmä on syötävä.

Valtava daalia.

Monenlaiset begoniat kukkivat puistoissa.

Hortensioita on myös runsaasti pensasmaisina alueina. Kukinta oli loppusuoralla tältä syksyltä.

4 kommenttia:

 1. Oi, millainen puutarhaihmisen paratiisi. Naapurit ovat tuolla parikin kertaa käyneet ja kertoneet. Josko joskus pääsisi itsekin.

  VastaaPoista
 2. Madeira on hieno paikka ja Monten puutarha upea. Olemme mieheni kanssa käyneet Funchallissa kolme kertaa ja aina se sävähdyttää.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunista! Tuonne kun pääsisi joskus... mutta mitähän nähtävyyksiä keksisin miehelle mun puutarhakierroksien ajaksi!
  Onkohan tuo eka punaisena kukkiva puu liekkipuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni ei ole liekkipuu ja en valitettavasti tiedä nimeä sille. Ilmoitan täällä kun saan sen selville. Meillä on aviomiehen kanssa hieman sama tilanne, mutta kaikissa puutarhoissa on paljon myös sellaista, joka kiinnosti ainakin mun aviomiestä: erikoisa puita, rakennuksia, rakenteita, tieratkaisut, sillat ja tietysti taukojen aikana hyvä olut ;)

   Poista