Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

PALA MAATA JA TAIVASTA - avoimet puutarhat

Vajaa viikko enää kun avaamme puutarhamme vierailijoille. Toivon näkeväni monen blogin seuraajankin puutarhassani. Muistakaa nykäistä hihasta ja kertoa keitä olette :)
Puuhat pihalla ovat edenneet ihan hyvää vauhtia vaikka välillä sade ja kylmyys ovatkin aiheuttaneet stressiä. Kukkapenkien kanttaus on hoidettu, mutta kitkemistä, kasvien purkittamista, näyttelytöiden kehystystä ym. vielä riittää. Jos en kaikkea ehdi, niin sitten on hieman keskeneräistä, mutta tuskin se haittaa. Kukkivia kasveja on niin paljon, että eiköhän se korvaa pieniä puutteita. Uusia asioitakin pihalta löytyy kuten maja ja kesäkeittiö, jota aviomies juuri viimeistelee :)

Tässä tapahtumajuliste ja oikealla linkki tapahtumablogiin ja FB:stäkin meidät löytää.
Muutamia kuvia sitten tämän hetkisistä kukkijoista. Jotain hyötyäkin viileistä ilmoista on ollut, nimittäin kukintaa jatkuu pidempään :) Jopa juhannusruusu alkoi jarrutella, mutta sen kukinta taitaa mennä ohi, mutta muita pensasruusjuja kyllä kukkii.

Ruskela 

Red Nelly

Bellis

Punapäivänkakkara ja taustalla keltapäivänlilja

Sinivaleunikko

Kurjenmiekka

Monen monet akileijat kukkivat myös.
Pari yleisnäkymää myös, ettei vain yksityiskohtien tiirailuksi menisi :) Nautitaan kauneudesta, tuoksuista ja keskustellaan puutarhaan ja kasveihin liittyvistä asioista. Tervetuloa Siilinpihalle !
3 kommenttia:

 1. Voi hitsit kun olisi ihanaa tulla ihanaista puutarhaasi ihastelemaan ja kotikylän keramiikkaa siinä sivussa =) Puutarhasi on niin viimeisteltyjä ja huoliteltuja yksityiskohtia tulvillaan, että ihan huimaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti pääset käymään :)

   Poista
 2. Ihanaa, että puutarhoja availlaan. Siitä on varmasti hyötyä monille.

  VastaaPoista