Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 21. toukokuuta 2014

HELLETTÄ JA HEHKUVAA KUKINTAATänä vuonna 12 vuotta vanha kriikuna innostui ylettömään kukintaan, kiitos hellepäivien ja runsaiden sateiden. Sadetta saatiin Mikkelissä ennätykselliset 60,2 mm! Veden pinnat nousivat kerralla ja pihalammikkokin oli piripinnassa. Luumupuut näyttävät aloittavan myös hienon kukinnan, samoin saskatoonit. Omenapuiden kukintaa odotellaan vielä hetki.
Alemmassa kuvassa etualalla näkyy  valmistuntut maja, jonka rakentamisesta kerroin aiemmin. Nyt vain odotellaan köynnösten naamioivan sitä hieman. Istutin kärhön ja köynnöspinaatin, joten sekä kauneutta että syötävää on tulossa :).Narsissit ja tulppaanit puhkesivat myös nopeasti kukkaan. Kuvakollaaseissa osa tämän hetken kukkijoista. Yllättävän hyvin on talvehtiminen sujunut lumen puutteesta huolimatta. Tänään teemme Pala maata ja taivasta- porukan kanssa kukkakierroksen pihoillamme. Ihanaa fiilistellä toisten pihoilla myös ja vaihtaa ajatuksia kevään /kesän etenemisestä :)


Muutamat kasvit, joiden menestyminen ei aina ole taattua, ovat pärjänneet myös hienosti ja sehän se vasta ilahduttaa. Niitä on käytävä katsomassa ainakin pari kertaa päivässä, välillä Orvokin kanssa :)

Hyasintti ja taustalla loistoesikkoa

Koiranhammas

Tarharistikki

Hämyvuokko

Orvokki, helmililja `Peppermint`ja tumman violettia esikkoa

2 kommenttia:

  1. Kukkien paljous alkaa olla jo niin mahtavaa, ettei kaikkia ehdi kohta kuvatakaan.

    VastaaPoista
  2. ❀ Tänä keväänä on kyllä kukille ollut loisto kevät ❀ Ja kaikki kukkii niin runsaasti ja ehken ennen aikojaankin ❀ Sangen kaunista on Sinulla ❀ Kissakin viehättyneenä ihastelee ❀

    VastaaPoista