Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 11. marraskuuta 2013

JOULUA ODOTELLESSA ;)


Tarhajouluruusu, Helleborus orientalis
 " No onkos tullut kesä nyt talven keskelle...."
Otsikko on vähän huijausta. Ei tällä postauksella ole oikeastaan mitään tekemistä joulun kanssa eikä talvenkaan, paitsi sanan joulu kanssa! Kysymyksessä ovat ihastuttavat jouluruusut ( Helleborus), joista osa on alkanut leudon syksyn myötä kukkia. Onnellista ja ilahduttavaa kyllä tämän marraskuisen ankeuden keskellä :). Tänään paistoi aurinko ihanasti, joten sain kuviinkin hieman kaunista valoa.

Sain ensimmäiset jouluruusujen taimet ystävältäni muutama vuosi sitten. Osa kukki heti seuraavana keväänä komeasti, mutta ensimmäisen kerran ne kukkivat tähän aikaan vuodesta minulla.  Ystäväni on kasvattanut näitä ihanuuksia siemenistä, joita siementaimia sitten minäkin sain. Kesällä kypsyivät siemenet omassa puutarhassani, joten yritän kasvattaa itse niitä myös.

Nuppuja ilmestyi viisi kappalaetta

Oi, mikä kaunotar tästä puhkeaakaan

Kaunotar täydessä kukassa :)
Tarhajouluruusujen lisäksi sain ystävältäni vuosi sitten syksyllä haisujouluruusun, Helleborus foetidus, taimen. Suomenkielinen ikävä nimi johtuu siitä, että kasvia kosketellessa siitä lähtee pahaa hajua. Itse kukka ja sen ikivihreät lehdet ovat todella kauniit. Nyt kasvissa on valtava nuppu, joten odotan innolla, millainen kukkarypäs siitä puhkeaakaan :)

Haisujouluruusu, Helleborus foetidus

4 kommenttia:

  1. Vauuu, ihania kukkia! Nuo pilkulliset ovat niin söpösiä. Haisujouluruusulla on piristävän limenvihreät kukat, voi että, tähän aikaan! Mahtava syksy :-) Olen ostanut muutaman erikoisemman jouluruusulajin pihalleni, mutta vain pari niistä on enää hengissä. Onneksi sentään ne. Täytyykin käydä tutkimassa, olisiko nuppuja...

    VastaaPoista
  2. Siis tänään tuollaisia ihanuuksia kukassa, vau !

    VastaaPoista