Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 8. joulukuuta 2012

LUNTA TULVILLAAN...


Puutarha on pukeutunut kauniisen lumipukuun. Pitkän pimeän ja ikävän valottoman syksyn jälkeen lumi valaisee ihanasti. Puutarhakin näyttää hienolta! Lumi peittää kaikki röntät ja tekemättömät työt armeliaasti. Lumipeite myös suojaa kylmältä, joten toiveita on, että kasvit talvehtivat hyvin.

Nyt tekee mieli sytytellä lyhtyihin kynttilöitä ja nauttia peiton sisällä hyvästä kirjasta ja ulkoilla välillä raikkaassa säässä. Joulukiireitä en ota vastaan! Ne luovutan suosiolla muille ;) Avannossakin tuli käytyä itsenäisyyspäivänä ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Kallajärvi jäätyi vasta  2.12, joten sitä ennen oli avovesiuintia. Vesi tuntui läpimämmältä jään alla  nyt, liekkö harhaa. Ihana olo uinnin ja saunan jälkeen :)

5 kommenttia:

 1. Kauniita lumikuvia!
  Avantouinti koukuttaa helposti, joka aamuinen juttu! Nyt Vuokatissa, missä ei ole vielä avattu avantoa laiturin viereen. Pakko tyytyä kylpylän savusaunan avantoon, siinäkin kirkasta ja kylmää vettä.

  VastaaPoista
 2. Nauti vaan kylpylän iloista! Varmasti kivaa ja rentouttavaa välillä:)

  VastaaPoista
 3. Talvea parhaimmillaan tämä joulunalusaika.minäkin nautin miten lumi kaunistaa kaiken ihanaksi satumaisemaksi,mikään ei enää kiusaa silmää.Samat on ilot täälläkin,eikä tosiaan mitään kiirettä eikä hössötystä,antaa joulun tulla ja mennä omalla painollaan.Avantoon kun pääsisikin pitkästä aikaa.Vaikka asun meren rannalla,ei onnistu.Avanto pitäisi tehdä niin kauas,että välille ehtisi paleltua mennen tullen ja palatessa.
  Mukavaa joulunalusaikaa sinulle.

  VastaaPoista
 4. IHania talvi valaistus kuvia!
  Jos ehdit käy linkittämässä tämä postaus talvi-valot listaan joka löytyy blogistani.

  VastaaPoista