Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 18. toukokuuta 2012

OI IHANAA, TOUKOKUU JA JOULURUUSUT, NARSISSIT... ,

Valkoinen on suosikkini kaikissa kukissa, koska ne hehkuvat illalla. Ripaus jotain muuta väriä korostaa. 
Ihan meinaa mennä pieni pää sekaisin tästä kasvun ihmeestä! En saa oikein nukutuksi, kun ajatukset askartelevat väsyneenäkin kasvien parissa. Hulluutta sanoo joku! Niin varmaan, mutta erittäin terveellistä hulluutta;) Suosittelen jokaiselle!

Vihreys on huumaavan kaunista, herkkää....tästä hetkestä keväällä nautin eniten. Tätä haluaisin pitkittää ja toisaalta haluaisin nähdä kaiken kasvavan nopeasti, kukkivan. Onko tähtilaukka hengissä, jonka istutin syksyllä? Onko madonnanlilja selvinnyt pakkasesta?
Tarhajouluruusu, jonka sain kolme vuotta sitten siementaimena. Se kukkii nyt ensimmäistä kertaa :)

Jouluruusu, jonka luulin olevan tarhajouluruusu, mutta tämä onkin erilainen. Selvitystyötä;)

Herkkää kerman valkoista ja vaalean keltaista tässä narsississa.

Poeticus eli runoilijan narsissi. Aina yhtä ihana tuoksuva kevään tuoja:)

Acropolis on huikeasti suurin kukkasin kukkiva narsissi.

Acropolis läheltä.
Entä viiniköynnökset....pettymyksiäkin tulee, kuten kolme uutta viiniköynnöstä, joista vain yksi selviytyi talvesta. Onneksi on se viisi vuotta vanha satoa tuotava ja tämä yksi reipas pieni köynnös. Kokeillaan pari uutta taas. Tässähän se puutarhailun ydin on: Joka keväinen jännitys, miten talvi on mennyt ja ilo onnistumisesta:) Tai sitten pieniä pettymyksiä, jotka saavat yrittämään uudestaan toisenlaisin konstein. Elämää :)

2 kommenttia:

  1. Onpa todella kaunis tuo selvittämätön jouluruusu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin on ilmeisesti tarhajouluruusu. Niitä on monenmoisia :)

      Poista