Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 20. maaliskuuta 2012

VANHOJEN TAVAROIDEN KAUNEUTTA

Eilinen päivä oli varsinainen kevätkauheus: räntää ja lunta oli satanut ainakin 10 cm hyvin jäätyneiden katujen ja pihojen päälle. Luistelutaito ja ja hyvä tasapaino olivat melkoinen valtti! Päätin kuitenkin välttää mahdollisimman paljon kävelemistä ja läksin ystäväni kanssa kirppiskierrokselle. Kyllä kannatti:)

Löysin nimittäin pari hienoa opetustaulua, joiden kuvien maalaaja on Ebba Masalin. Hän oli syntyisin täältä Mikkelistä, joten siinä suhteessakin hyvä, että ne nyt jäävät tänne. Kasviaiheisia opetustauluja olen haaveillut jo kauan, mutta niitä on ollut huonosti saatavana enää. Siksi ilahduin näistä löydöistä :)
Kallioimarre vuodelta 1944

Kärpässieni vuodelta 1924

Martta tutkii ja merkkaa taulun kotiin kuuluvaksi :)
Nyt vaan miettimään niiden sijoituspaikkaa, kun seinät ovat aika täynnä.....Ehkä ne sopivat rantamökin hirsiseinille tai kuistille, kun se saadaan lasitettua. Mikäpä sopii puutarailijalle paremmin kuin tällaiset luontoon liittyvät "tietopaketit".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti