Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 27. joulukuuta 2010

UUSI VUOSI...


Vuoden vaihde lähestyy.....se tietää sitä, että kevät on jo paljon lähempänä ja mieli alkaa askarrella kasvien parissa. Huomasin selailevani viime kesän kuvia. Voi, miten rehevää ja kaunista olikaan....
Onhan tämä kunnon talvikin hieno! Postikorttimaisemia koko ajan! Mutta kun olen niin valon ja kesän ihminen, kaipaan aurinkoa ja lämpöä ja sitä, että saan pistää kädet multaan:). Tuota ihanuutta odotellessa ajattelin aloittaa täällä muistelut mm. ruusuista ja vanhoista perennoista. Mutta sitä ennen otetaan uusi vuosi vastaan....

4 kommenttia:

 1. Niin, kauniita ovat talven kukat, mutta kyllä kesän lämpömuistot saavat kaipuun aikaan. Pimeyden selkä on kuitenkin jo taittunut ja päivät pidentyvät jo... kesää ja kukkia kohti mennään.
  Valostuvaa loppuvuotta ja kirkasta alkavaa sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Minä ajattelen ain, kun tammikuulle pääsen, se on kevättä kohti.
  Mökin kukkaset ovat mielessä minullakin, mitä istutin, mikä nousee kesällä niistä ♥

  Hyvää odotettua Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 3. Eihän ole enää kuin tammi- helmi-, maaliskuu jo alkaa kummasti kajahtamaan keväälle, huhtikuusta puhumattakaan.:)
  Hyvää Uutta Vuotta 2011

  VastaaPoista
 4. Kiva kun luvassa ruusu- ja perennamuisteloita.

  VastaaPoista