Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 22. elokuuta 2010

Kosmoskukka

Tämän kesän kukkaloisto on ollut hienoa...ja nopeaa! Kuivuus on kyllä vaivannut kovasti, joten jotkut kasvit menettivät osan kukkinnastaan :(. Pitkä kuuma kesä aiheutti myös sen, että huomasin tarvitsevani lisää loppukesän kukkijoita. Sipulikukka tilaus on jo tehty:)

Yksi ilon aihe tänä kesänä on kyllä puutarhassa ollut ylitse muiden: Kosmoskukka, Cosmos Bipinnatus. Kylvin viime kesänä keräämiäni siemeniä  suoraan maahan keväällä. Etupäässä aukkopaikkoihin, joita perennat eivät vielä ole täyttäneet. Näin säästyn rikkakasvien kitkennältä:). Kukinta on ollut huimaa. Parhaimmillaan ne ovat minua pidempiä ( 165 cm). Kun  olen leikannut niitä myös maljakkoon, huomasin, että kukkaset haaroittuvat ja kukkivat entistä innokkaammin. Kuivuus ei ole vaivannut lainkaan. Ensi vuonna aion esikasvattaa osan, niin saan aiemman kukinnan.

Oman siemenkantani olen saanut entiseltä naapuriltani ja kanta on ollut heillä ainakin 50-luvulta. Kosmoskukka on kotoisin Mexikosta.....miten lie kulkeutunut iso-äideillemme tänne pohjoiseen.  Itse jaan siemeniä eteenpäin ja toivon, että nämä vahvat maatiais kesäkukat leviävät mahdollisimman laajalle:)

2 kommenttia:

 1. Kosmoskukka on kaunis, mielenkiintoinen, tässä itsekin mietin mitä kasveja laittaisin ilahduttamaan mökki pihaana, meillä on vielä tuo mökki niin tuore tapaus, että kesäksi pitää miettiä ilahduttajai pihalle,kosmoskukka voisi olla yksi niistä.
  Minulla on kuivuus nitistänyt useammat kasvit, kuten vuorikaunokki on ihan nuutunut.
  Ja luulampa että kehäkukatkin kärsi eikä ennätä kasvaa kukkien enää.
  Kesälomaa oli niin vähän, että ei kerennyt kastelemaan tarpeeksi.
  Mutta ihania on kukkasi, oikein kauniita :)

  VastaaPoista
 2. Kuivuus on ollut pahin ongelma tänä kesänä:(. Muuten olen nauttinut täysillä tästä tropiikin tunnelmasta:). Suosittelen kyllä kosmoskukkaa kesäkukaksi. Se pärjää lähes missä vain, kunhan on vähän multaa....Ihanaa loppukesää! :)

  VastaaPoista