Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

PALA MAATA JA TAIVASTA - kukkia&taidetta- avoimet puutarhat

Tärkeä viikonloppu lähestyy eli jo neljännen kerran avaamme kotipuutarhamme yleisölle. Tapahtuman jälkeen kerron lisää, mutta nyt yritän saada pihan edes siedettävään kuntoon sateiden lomassa. Muutama ihanuus odottaa kävijöitä kuten, että kolme vuotta sitten siemenistä kasvattamani sinivaleunikko `Hensol Violet`on kukassa ja näyttää siltä, että monet pensasruusut aloittavat myös runsaan kukinnan, ainakin nupuista päätellen. Joten TERVETUOA! Olisi mukava nähdä:)

KUKKIA JA TAIDETTA KOTIPUUTARHOISSAMME MIKKELISSÄ TÄNÄ KESÄNÄ JO NELJÄTTÄ KERTAA!
Tänä vuonna mahdollisuus tutustua kolmeen erilaiseen puutarhaan
niin kaupungissa kuin maalaismaisemassakin.
TAVATAAN la-su 27-28.06.2015 klo 12-18 !

KIISKINMÄENKADUN PIHA
Tiina Kylliäinen, muotoilija, taiteilija, puutarhanhoitaja, 0400 419566
Kiiskinmäenkatu 16 Kiiskinmäki,
www.finnishdesigners.fi www.oivalluksenilo.blogspot.fi
- HAAVE pieni taidehuone – little homegallery & shop in the garden avautuu
- Taidehuoneen näyttelyssä esillä maalauksia, valokuvia, kierrätyslasitöitä ja
taidepostikortteja puutarhan kukista
        - Taimihyllykössä erikoisten perennojen ja pelargonien taimia
        - SITÄsunTÄTÄ, pikkukirppis
SELÄNNEKADUN PIHA
Pauliina Sarparanta-Aspegren, tekstiiliartesaani
Selännekatu 37 Urpola, 040 7577227
www.johannasarparanta.com
-
VÄRITETTY VARJO- näyttelyssä ideoita puutarhan koristeluun
- Kierrätyskäsitöitä kotiin ja pihaan ja pihakirppis
- Puutarhan fengshui- kierros la 27.6 klo 13/ Päivi Avela
- Oman puutarhan jakotaimia
- Johanna Sarparannan keramiikkaa

SIILINPIHA
Eija Vatanen-Siitari, taidekäsityöläinen
www.siilinpihalla.blogspot.fi
Kallajärventie 20 Tikkala (n. 8 km keskustasta, opastus Kallajärventien alusta) 044 5184139
-
ORVOKIN PÄIVÄT- näyttelyssä kotikissa Orvokin puuhia valokuvin
- n. 1200 erilaista kasvia puutarhassa
-
TASSU, pikkuinen kahvila puutarhassa
- Puutarhan fengshui-kierros la 27.6 klo 15/ Päivi Avela
- Taimimyynnissä oman pihan perinneperennoja ja erikoisuuksia
- Torikojussa lahja-, sisustus- ja kirppistavaraa, mm. kortteja, julisteita, siili-astioita
Löydät meidät myös Facebookista !
Vapaaehtoinen ihastelumaksu 2Tervetuloa! www.palamaatajataivasta.blogspot.fi

 
Sinivaleunikko `Hensol Violet`

Papulanruusu saattaa jo olla kukassa viikonloppuna

torstai 11. kesäkuuta 2015

TAIDE MUUNTAMO, ART IN MUUNTAMO

Seitsemän naisen yhteisnäyttely on avautunut Mikkelissä Wanhassa Muuntamossa aivan Mikkelipuiston kupeessa. Tämä on ryhmämme toinen yhteisesiintyminen. Meitä yhdistää mm. vuosien Vedicart-opinnot. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!
Jos et pääse näyttelyyn käymään, niin tässä kollaasi omista teoksistani. Näyttelyssä on  maaluksiani ja valokuvia puutarhan kasveista. Muutenkin näyttelyn teemana on luonto ja puutarha.


keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

KESÄ JA UUSI IHMINEN

Kesäkuu alkoi ja vettä tulee myrskytuulen tuivertelun kanssa. Jonkin aikaa olikin poutaa ja pihapuuhat edistyivät ihan hyvin. Kyllä kitkiessä näkee nopeasti työnsä tulokset, varsinkin vuohenputkien kohdalla! Palkitsevaa puuhaa, oikeasti :). Viileä, mutta kostea kevät on kyllä saanut kaiken rehottamaan kiitettävästi. Viimeiset narsissit avaavat kukkasiaan, ne runoilijan narsissit, vanhat tuoksuvat lajikkeet, joita virallisesti kutsutaan Suomessa valkonarsisseiksi. Ne ovat ihanimpia, vaikka uusia hienoja lajikkeita on saatavana runsaasti. Kollaasissa joitakin Siilinpihan narsisseja.


Kesäkuun varsinainen suuri ilonaihe on kuitenkin se, että minusta tuli 1.6.2015 ISOTÄTI ! Pieni punatukkainen poika ilmestyi maailmaan ilahduttmaan niin vanhempiaan kuin kaikkia muitakin lähipiirin ihmisiä. Onnea ja rakkautta kaikille osallisille ♥! Sen kunniaksi kuva himalajanjalkalehdestä, joka avasi juuri parahiksi ihka ensimmäisen kukkasensa Siilinpihalla :)


Tämä hetki kesästä on yksi kauneimmista kun sipulikukkien lisäksi kukkivat lemmikit. Siniset pilvimäiset kasvustot joka puolella pihaa kun en raaski kitkeä poiskaan. Lomassa jokunen vaalenapunainenkin lemmikki ja valkoisia kiitettävän runsaasti jo ja ensimmäiset akileijat, japaninakilleijat kaiken keskellä :). Kevään hento vihreys on vielä hetken, joten nautitaan siitäkin, vaikka vesisateessa :)