Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

JUHANNUS

Juhannuksen aikaan on paljon tuoksuvia kukkia kuten kuvan illakko
Ihanan kauniin Juhannuksen jälkeen sataa vettä taivaan täydeltä. On satanut koko päivän. Luonto kasveineen kyllä kaipaa vettä, varsinkin istuttamamme 750 mansikan tainta. Helpommalla pääsee, kun ei tarvitse käyttää sadettimia. Ruukkukasveja piti jo siirrellä katosten alle suojaan, etteivät ihan hukuksiin joudu.

Ahomansikan  raakileet ovat jo puoliksi punaisia, joten kohta pääsee maistelemaan:) Vesi tekee niillekin hyvää, kun kasvupaikka on paahteinen ja kuiva. Jospa saisimme hieman suurempia mansikoita. Mikään ei ole niin ihanaa kuin ahomansikan aromi. Lapsuudesta muistan kuumat kesäpäivät, niittyjen tuoksun ja mansikoiden maun. Heinään kerätty suloinen punainen rivi mansikoita syötiin hartaina laiturilla istuen ja varpaat vedessä heiluen:)

Polkua pitkin rantaan...

Juhannuskoristelua

Juhannusruusut

Rantasaunan kastelujärjestelmä;)

Kokko palaa Kallajärven saaressa

Venekunnat lähdössä takaisin mökeilleen

Saunojen savuja  kuulaassa illassa

Kotiranta lähestyy

Kiviportaita pitkin kuistille syömään

Martalla oli ihan oma rentoutushetki kuistilla :)
Juhannusta vietimme hyvin perinteisesti nauttien kauniista säästä, saunoen ja kokkoa katsellen, unohtamatta hyvää kalaruokaa, jota puoliso savusti ensimmäitä kertaa uudessa kesäkeittiössä. Kesäkeittiö on vielä kesken, mutta savustaminen onnistui jo hienosti:)

tiistai 19. kesäkuuta 2012

PALA MAATA JA TAIVASTA JA TUNNELMIA

Kuistigalleria iltapäivällä sateen alettua.
Sunnuntain tapahtumamme on ohi. Olo on väsynyt, mutta onnellinen:) Kävijöitä riitti jokaiselle pihalle koko päivän, iltapäivän ajoittain rajusta sateesta huolimatta! Miten mukavaa oli tavata puutarhasta kiinnostuneita ja innostuneita ihmisiä! Vaihtaa ajatuksia ja kertoa ja kuunnella erilaisia tarinoita kasveista ja puutarhailusta yleensäkin.

Niin kiire oli koko ajan, että vasta illan suussa, sateessa, muistin ottaa kameran esiin:( Kiva, että sain edes muutaman kuvan muistoksi ihanasta päivästä. Jatkoa tapahtumalle seuraa, uskoisin :)

Sunnuntaiaamuna  paistoi aurinko vielä kauniisti :)

Iltapäivällä jo satoi, muttei haitannut, kun oli kunnon varustus.

Näkymä kuistigalleriasta.

Julia Vatasen verkkoveistos `Huilaaja`

Salavan alla oleva levähdyspaikka on hämyinen ja vilpoinen helteillä.

Juhannusruusutkin puhkesivat kukkaan.

Samoin ihanat paratiisililjat :)
LÄMPÖISET KIITOKSET KAIKILLE KÄVIJÖILLE :) NÄHDÄÄN !

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

PALA MAATA JA TAIVASTA

Vanhat kattilat ovat mainioita suojaruukkuja:) Tässä kuisin keittiöpuutarhaa.
Avoimien puutarhojen tapahtumaamme ( ks. oikealla linkki) on vielä viikko. Välillä tuntuu siltä, että koko puutarha repsottaa eikä tänne kehtaa ketään päästää:(. Sitten alan katsella ympärilleni ja huomaan yksityiskohtia: paljon kukassa olevia kasveja, uusiin paikkoihin  kylväytyneitä orvokkeja, lemmikkejä ym. ja Martta asettumassa hurmaaviin asentoihin milloin minkin kasvin juurelle tai kivelle:). Puutarhassa on myös niin paljon yksityiskohtia kuten keramiikkaveistoksia, kiitos sisareni Tarjan, että uskon jokaisen kävijän löytävän jotain katsottavaa.

Puutarha ei tietenkään ole koskaan ihan valmis. Meilläkin on `vaiheessa` olevia kohtia aika tavalla, mutta ajattelen asian positiivisesti ja toivon, että vierailijat saavat vinkkejä siitä, miten erilaisia asioita voi toteuttaa näppärästi, kuten kiveyksiä, joiden alle voi piilottaa punaisen `viiran`. Se ei päästä läpi rikkiksiä, mutta vesi menee läpi. Yksi kiveysalue on kesken ja punainen viira on osittain siis näkyvissä.

Kierrätys on meidän tai ainakin minun juttu. Puoliso on sen ihmetellen ja huvittuneena hyväksynyt. Jatkuva ihmetyksen aihe on se, mikä minusta voi olla kaunista;)....kauhtunut vanha ikkuna, ruosteinen astia, patinoitunut puu ym.

Sammalleimut ja pikkuhavut :)

Puutarha-apulaiseni Martta

Piilokuva ;) Keinussa oleva keiju katselee kivipihaan kuusen alla....

Rodot alkavat olla täydessä kukassa.

Samoin ihanat laukat.

Tämä keijuprinsessa pääsee kesäksi ulos :)
Näillä siis mennään tämä viikko. Ajan vielä nurmikot ja kitken hieman, mutta sitten keskityn taidenäyttelyn rakentamiseen kuistille, kojun pystyttämiseen Siili- tuotteita varten  ja taimimökin järjestämiseen. Sisareni tytär Juulia tulee esittelemään verkkoveistoksiaan myös. Paljon on nähtävää meillä ja kolmella muulla hurmaavalla pihalla!

OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT !