Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 28. toukokuuta 2010

Valkoisen hurmaa

Valkoinen väri on niin ihana kasveissa:). Se on raikas alkukesästä ja loppukesästä iltojen pimetessä se hehkuu luoden salaperäistä ja romanttista  tunnelmaa. Monet lempikukkani ovat valkoisia, kuten juhannusruusu ja runoilijan narsissi. Uskon, että moni muu jakaa mieltymykseni. Alkukesän kukkijoissakin on paljon valkoisia niin perennoissa kuin luonnon kasveissakin. Mikään ei ole ihanampaa kuin valkovuokko "matto" puiden alla tai valkoisten lemmikkien hentous tai tarhakylmänkukan loistelias kukka...tai omenapuun kukan herkkä kauneus! Näitä on niin paljon....Tuoksuja ei pidä myöskään unohtaa: Tällä hetkellä norjanangervojen tuoksu huumaa....

Kuvakollaasissa tällä hetkellä kukkivia Siilin pihalla. Kasvit ylhäältä vasemmalta:  Luumu, kaukaasian pitkäpalko, narsissi, narsissi, kirjopikarililja, omena, marjatuomipihlaja, helmililja, miinan köynnös, narsissi, tuomi ja kaunokainen. Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmkaksi:)

Valkoisen hurma liittyy minulla myös kalusteisiin. Kuvassa työhuoneeni ikkunasta näkymä varjoisalle levähdyspaikalle istutusten keskellä. "Varjoauringon", siis laatoituksen tein viime syksynä vanhoista pihalaatoista, joita jäi kuistin rakentamisen myötä tarpeettomiksi.

tiistai 25. toukokuuta 2010

Kevätkukkijoita, kierrätystavaraa ja suunnitelmia...

Kesän tulo alkoi tuntua niin nopealta, että olen ihan hyvilläni, kun hieman viileni ja kasvu hidastuu. Alkoi tuntua siltä, ettei ehdi rekisteröidä saati kuvata kaikkea ihanaa, mitä maasta ilmestyy. Päätin taas, etten osta, vaihda enkä ota vastaan lisää kasveja......nooooh, kuinkas kävikään! Sama vimma kuin aina ennenkin ja olen istutellut ainakin 15 uutta sorttia puutarhaan. Onhan siellä vielä aukkoja, mihin istuttaa ja jos ei ole, niin teen:). Marjapensaiden välit katoin viime kesänä ja nyt niissä kasvaa jo monenmoista perennaa ja maanpeite kasvia. Päärynäpuiden alustat voisi vielä kattaa ja sinne vaan lisää kasveja, jihuu!!!!

Rantaan en halua muita kuin luonnon kasveja. Maalaituri ja kivikäytävät on vielä rakenteilla, mutta vähän olen jo siirrellyt sinnekin kasveja mm. keltakurjenmiekkaa ja mäkitervakkoa. Rentukat, paivänkakkarat, rantakukat, metsäapilat ja saniaiset, voikukat....niitä jo on :)

maanantai 17. toukokuuta 2010

Hellettä

On lähes mahdotonta ehtiä koneelle päivittämään tietoja, kun kesä tulla tupsahti:). Olen nauttinut täysin siemauksin ulkona puuhaamisesta: Istuttamista, kanttaamista, kitkemistä, ruukkujen siirtelyä....ja tietysti ahkeraa kuvaamista. Kaikki kasvaa nyt hurjan nopeasti. Tässä pari kuvaa tarhakylmänkukista, joiden kukinta alkaa jo olla ohi.....

maanantai 3. toukokuuta 2010

Vihreää ja vihreää haastekollaasi

Inkiväärin haastekollaasi pelkkien vihreiden käyttämisestä on äkkiä ajateltuna tylsä. Mutta ei, vihreässäkin on sävyjä hurjasti. Kevään vihreä on hehkeää vaaleaa, keskikesän tummempaa ja syksyllä tulee mukaan harmautta tai keltaisen ja punaisen vivahduksia. Eri kasvit ovat myös monenvärisiä vihreitä...liekö kahta ihan saman sävyistä :)

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Vapun sääkatsaus;)

Vapunpäivän aikana kuvasin kuistilta erilaisia sääilmiöitä! Eiliseen niitä myös mahtui aika monta. Kuvat on otettu vuorokauden aikan, viimeinen aamuyöstä tämän päivän puolella. Niin ja sateenkaari...pitäisköhän lähteä aarteen metsästykseen;)

lauantai 1. toukokuuta 2010

Valpurin päivä

Vapun/ Valpurin päivään minulla liittyy nykyisin enemmän haikeutta ja surua kuin iloa kevään tulosta. Tyttäreni toinen nimi on Valpuri.....Muistelen häntä taas yhtenä haikeana merkkipäivänä. Aikaa on kulunut vasta vuosi, seitsemän kuukautta ja neljä päivää, kun hän päätti lakata elämästä. Muistoissa on jo pilkistys ihania asioita, muistikuvia hyvistä yhteisistä hetkistä. Joka kerta, kun  teen jotain puutarhassa, teen sen Nelli Valpurille:).

Kuvassa akryylimaalaukseni Elämän polkuja-sarjasta: Muistoja VI