Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Sinivaleunikko

Juhannuksen kunniaksi sinivaleunikko, Meconopsis betonicifolia, avasi uskomattoman hienon kukkansa :). Sen sinisyys on poutapäivän taivaan sineä! Kasvia on myös valkoisena, ks. aiempi teksti. Edes kovat sadekuurot, joita meillä oli eilen, ei saanut sitä nurin. Terälehdet hieman nuokkuivat ja kohta se oli taas täydessä loistossaan.

Tätä Kiinasta kotoisin olevaa kasvia pidetään hvyvin vaativana, puutarhurin taidonnäytteenä....jos se minulla menestyy, niin en usko;). Se ei siedä talvimärkyyttä, joten istutuspaikka kannattaa valita hyvin. Minulla se on aurinkoisella rinteellä. Kasvin kannattaa antaa myös siementää. Silloin kukkasia todennäköisesti putkahtaa joka vuosi. Kunnon lumipeite on hyvä talvisuoja. Muuta suojaa minullakaan ei viime talvena ollut. Jos haluaa esikasvattaa taimia kevättalvella, niin nämä tarvitsevat kylmäkäsittelyn. Sinivaleunikko ei myöskään pidä siirtelystä, joten kasvurauhaa....

1 kommentti:

  1. Upea sinivaleunikko juhannuksen kunniaksi ! Minulla kukkii isovaleunikko neljäterälehtisenä, mutta senkin väri aivan häikäisee.

    VastaaPoista